+34936653754 | contacto

escaen

SALA DE PRENSA

27 Jul

L’oci nocturn no és el culpable dels rebrots de la COVID-19

La FIHRT denuncia la decisió de la Generalitat de suspendre les activitats d’oci nocturn a tot el país sense comptar amb el sector ni presentar plans alternatius ni una línia d’ajuts al sector, un dels més afectats del ram.

Aquesta decisió aboca el sector a una situació límit que afecta milers de persones i petites empreses

La Generalitat de Catalunya ho ha fet: a través del PROCICAT suspèn l'obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a Catalunya. És a dir, tanca l’oci nocturn del país. Milers de persones treballadores i empresàries, condemnades a l’atur i a l’incertesa. Després del dur confinament, amb els locals tancats, els locals d’oci nocturn han estat els primers a aplicar tota la normativa corresponent per ajudar a la no propagació de la COVID-19. Ho han fet posant-hi els recursos necessaris, perquè el lleure nocturn ha estat i és segur.

Ara, davant els repunts de la pandèmia, la Generalitat i altres administracions volen fer-nos pagar al sector la seva mala gestió. Ho fan d’amagat, sense parlar-ho amb els principals actors: els empresaris del sector i llurs representants. Avui, han reblat el clau tancant-los els locals sense avís previ, amb traidorïa. Condemnant el sector de l’oci nocturn de ser el causant de la situació, portant-lo a una difícil situació que posa el sector al límit del precipici. Ningú parla d’Ajuts al sector; només parlen de tancament.

L’oci nocturn és part de la societat. Han estat els primers a fer el que ha fet falta per lluitar contra la pandèmia. I ara això, el tancament? No podem permetre-ho. Lluitarem perquè no passi. Perquè ens hi va la feina, el pa de cada dia per les nostres famílies.

No n’han tingut prou amb aquesta decisió. També els bars, restaurants, terrasses i guinguetes d’algunes poblacions, han d’estar tancats a les dotze de la nit. Segons torns, sobretot els caps de setmana estan en perill. Prou problemes hi ha pel sector que ara a més hi hagi toc de queda.
Demanem a la Generalitat de Catalunya que recapaciti i aturi aquest sense sentit; trobem la solució adequada. Alcaldesses, alcaldes, feu costat a l’hostaleria, la restauració i l’oci nocturn, som un sector econòmic i dinàmic, la nostra ruïna representa la ruïna dels municipis i també la del país. Penseu en les persones treballadores i les empreses que s’hi dediquen.

Treballeu, les Administracions, per eradicar focus d’infecció com són els botellots, veritable pandèmia de tots, tant a nivell sanitari com a descontrol que atempta directament al modus vivendi de tota la societat. És la vostra responsabilitat. És la vostra obligació. Us farem costat no ho dubteu.

Visto 259 veces Modificado por última vez en Lunes, 27 Julio 2020 07:42

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90