+34936653754 | contacto

escaen

SALA DE PRENSA

01 Ago

COMUNICAT per l’actual situació que està patint el nostre sector a Castelldefels.

Des del GREMI D’HOSTALERIA DE CASTELLDEFELS I BAIX LLOBREGAT volem manifestar el nostre profund malestar per l’actual situació que està patint el nostre sector a Castelldefels.

Des del Gremi volem deixar constància que, des de que es van produir les primeres manifestacions al respecte de la “creixent preocupació pel repunt de contagis a Castelldefels” i després de l’anunci de Salut “d’enduriment de mesures de contenció” al municipi, les pèrdues del sector han anat en augment.

No es tracta només de pèrdues materials i econòmiques, si no de confiança. Desconeixem per què és demana per part de l'Ajuntament la restricció d'activitats amb 70 casos sobre una població de prop de 70.000 habitants.

Fins fa uns minuts, els empresaris del sector de l’hostaleria, restauració i turisme no hem tingut cap informació fiable sobre què havíem de fer. El Consistori, per boca de l’Alcaldessa, va anunciar que Castelldefels passava a formar part del grup de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona afectats per l'aplicació d'un conjunt de mesures restrictives a la mobilitat i a les activitats socials per tal d'evitar la proliferació de la Covid-19 a la ciutat, mesures que a hores d’ara, i no ha estat fins avui, prop de 48h després, que no han estat avalades pels Jutjats, produint-se la publicació al DOGC de de la RESOLUCIÓ SLT/1960/2020, de 31 de juliol, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als següents municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

El nostre sector torna un cop més a ser el més afectat. Pensàvem que podíem començar a refer-nos amb el turisme local, però ha estat un miratge. Ni l’Ajuntament ni el PROCICAT han comptat amb nosaltres en cap moment i no han valorat el fet de que aquestes restriccions suposaran el tancament definitiu de molts establiments de la Ciutat.

No obstant, els efectes de la Resolució quedaran atenuats per l'Auto 239/2020 de 31 de juliol, que disposa que la limitació horària dels restaurants, bars, guinguetes i bars musicals podran anar més enllà de les 24:00h. un cop l'Auto esdevingui ferm.

Amb la publicació de la RESOLUCIÓ SLT/1960/2020 , en les activitats d'hostaleria i restauració es limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% de l'autoritzat i el consum s'ha de realitzar sempre en taula.

A les terrasses l'aforament serà el resultant d'aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.

En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.

Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Defensem la Salut i seguretat per damunt de tot, però demanem que es compti amb el sector. No pot ser que fins fa uns minuts hàgim estat pendents de si aquesta nit podiem obrir o no, si el cap de setmana seria un cap de setmana normal o hauríem de tancar. La situació a més, coincideix amb l’inici del segon torn de vacances i amb divendres.
Des del Gremi reivindiquem el nostre tarannà participatiu i col·laborador, però demanem cóm sempre ser part de la solució i no pas del problema.

Les mesures restrictives fixades per a l’hostaleria i restauració de Castelldefels i Gavà tindrà una durada de 15 dies i entraran en vigor el proper diumenge 2 d'agost a les 9:00h.

Atentament,

GREMI D´HOSTALERIA DE CASTELLDEFELS I BAIX LLOBREGAT.

Visto 290 veces

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90