SALA DE PRENSA

22 Dic

L’HOSTALERIA CATALANA REP AMB INDIGNACIÓ LES RESTRICCIONS DEL GOVERN

El sector de l’hostaleria i restauració de Catalunya exigim un canvi radical en el model de gestió sanitària de la COVID19 a Catalunya.

Per què?

Hem fet propostes de prevenció que no han estat mai ateses. Enlloc d’entendre el sector com un aliat per compartir decisions, se’ns ha menystingut al llarg dels dos anys de pandèmia. Hem estat l’ase dels cops. Sempre ha estat més fàcil tancar o aplicar restriccions que escoltar i trobar solucions.

Assegura Salut que estan parlant amb els sectors afectats i reconeixen que els agradaria haver avisat abans, però cap de les dues coses són certes. El Conseller Argimon ha menystingut al sector des del moment que va accedir al càrrec de Conseller.

Vàrem advertir que el passaport no afegia seguretat, proposant incorporar addicionalment proves d’antígens.

Havíem proposat ja la implantació del passaport, un any abans de que Salut decidís que era el moment de fer-ho.

Perquè no s’esgoten totes les possibilitats, en lloc d’anar a la mesura tradicional? Podem combinar l’ús de tests d’antígens amb el control de la ventilació a l’interior dels establiments amb mesuradors CO2, per tal de mantenir l’aforament interior al 100%. El sector podria així garantir un interior amb les mateixes característiques que l’exterior.

Perquè no escolten les propostes preventives? Per què van al més fàcil sempre? Per què no es preveuen mesures concretes pels col·lectius més vulnerables?

Recordem que no tenen l’exclusiva de gestió i hi ha altres Comunitats que ho fan radicalment diferent, amb resultats sanitaris similars, o fins i tot millors.

Ens carreguen d’obligacions i ni escolten les propostes que els hi proposem.

Tornen a presentar fortes restriccions i ni rastre de les compensacions. Es diu que el Govern treballa en una línia d'ajuts per als sectors afectats per compensar l'impacte econòmic d'aquestes mesures. Tindran en compte l’stock acumulat a les neveres, els tiquets venuts, les reserves cancel·lades per les declaracions del Conseller Argimon? Com es quantificaran? Igual que s’ha fet amb els Ajuts de Solvència?

I els treballadors recuperats dels ERTO o contractats per la campanya de Nadal? Què farem amb ells? I amb els ICO que hem de començar a retornar els propers mesos? Si ens limiten la nostra activitat, trenquen també la cadena de valor: pescadors, peixaters, carnissers, pagesos, ramaders, floristeries, decoració....tots ells queden afectats per aquestes decisions.

Qui pagarà la Festa?

Tarragona, Lleida, Igualada. A 21 de desembre de 2021

Josep Castellarnau
President
FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA

Francesc Pintado
President
FEDERACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT)

Pere L. Santos
President
FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT)

Visto 759 veces Modificado por última vez en Miércoles, 22 Diciembre 2021 13:18

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90