SALA DE PRENSA

20 Abr

Els Departaments d'Acció Climàtica i d'Empresa i Treball expliquen l'actual context de sequera

  1. El director de l'ACA i la directora general de Turisme han explicat la situació actual i han intentat aclarit els dubtes que hi havia dins del sector
  2. La trobada s’ha fet en el marc d'una sèrie de sessions informatives que s'estan duent a terme per sectors amb l'objectiu d'explicar les mesures del Pla de Sequera
    S'ha fet esment del projecte Life Wat'Savereuse, enfocat a fomentar l'estalvi i la reutilització en el sector turístic, amb la participació de diverses entitats de Catalunya
    El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i la directora general de Turisme del Departament d’Empresa i Treball, Marta Domènech, s'han reunit avui amb representants del sector turístic per explicar l'actual situació de la sequera i les mesures que s'estan duent a terme per garantir les demandes per als propers mesos.
  3. En aquesta sessió, feta de manera presencial i telemàtica, hi han assistit prop de 500 persones, entre elles representants del sector turístic, d'ajuntaments i consells comarcals, amb l'objectiu d'explicar com afecta la sequera al turisme, tenint en compte la importància d'aquest sector per a l'economia del país.

S'ha explicat que l'objectiu fonamental del Pla de Sequera, que està activat des de l'octubre de 2021, és garantir l’abastament a laciutadania i la reducció de dotacions en funció dels escenaris afectarà les diverses activitats i usos. Davant d'aquesta situació i recollint les inquietuds d’empreses i associacions de sectors turístics, s'ha dut a terme aquesta trobada informativa per explicar les mesures vinculades a l’aplicació d’aquest nou escenari del Pla de Sequera i la situació prevista. La intenció ha estat detallar i aclarir la situació actual i respondre a dubtes i consultes.

Fomentar l'estalvi en el turisme

El director del Catalan Water Partnership (CWP), Xavier Amores, també ha participat en la reunió, explicant bones pràctiques en matèria d’ús eficient de l’aigua per a usos industrials i turístics. Precisament el Catalan Water Partnership (CWP), juntament amb ACA i Eurecat, participen des del setembre de 2020 en el projecte Life Wat'Savereuse, destinat a fomentar l'estalvi i la reutilització en el sector turístic. Aquesta iniciativa s'ha desenvolupat en una primera fase en una campanya divulgativa perquè els turistes siguin conscients de la situació de sequera que vivim a Catalunya i que adopti uns hàbits sostenibles durant la seva estada. En aquesta campanya s’hi ha adherit una cinquantena d’establiments hotelers i les oficines de turisme de la Generalitat de Catalunya.

A més d'aquesta campanya divulgativa, s'han elaborat i difós un total de tres documents tècnics on s'aborden tecnologies destinades a reduir el consum i fomentar la reutilització de l'aigua dins del sector hoteler.

PIMEC CONVOCA ELS SECTORS AFECTATS PER LA SEQUERA I PRESENTARÀ UN MANIFEST PER FER COMPATIBLE LA CONTINUÏTAT ECONÒMICA AMB UNA UTILITZACIÓ DE L'AIGUA EFICIENT I SOSTENIBLE.

El pròxim 5 de maig l’entitat reunirà a tots els sectors econòmics afectats per les actuals restriccions amb motiu de la sequera

La patronal anima les mipimes a adherir-se al manifest ‘Economia, aigua i futur’ i l’obre a les inquietuds, les demandes i propostes dels diferents territoris i sectors afectats.

 

Font: https://www.fihr.cat/

Visto 139 veces Modificado por última vez en Miércoles, 26 Abril 2023 11:56

logotrans

Carrer Pintor Serrasanta, 4
Tels. 93 665 37 54
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
08860 - Castelldefels Barcelona

 

gencatfullbackgroundwhite90